Lio2023


Spoštovani kolegi, prijatelji in sodelavci,


Z veseljem vas vabim na 2. srečanje interventne onkologije jeter z mednarodno udeležbo - LIO2023, ki ga organizira sekcija za abdominalno radiologijo, združenja radiologov Slovenije, v sodelovanju s Katedro za radiologijo Medicinske fakultete Ljubljana in Inštitutom ERA. Dogodek bo potekal v Cankarjevem domu v Ljubljani. Srečanje bo potekalo v angleškem jeziku.

Interventna onkologija se je pojavila kot četrti steber zdravljenja raka jeter poleg sistemske, kirurške in radioterapevtske oskrbe ter je najmlajša in najhitreje rastoča veja intervencijske radiologije. Naš cilj je organizirati interdisciplinarni znanstveni dogodek s predavanji in udeleženci različnih kliničnih strok, ki se ukvarjajo z zdravljenjem malignih jetrnih lezij. Srečanje bo vključevalo mednarodne in slovenske predavatelje, izobraževalne praktične delavnice in satelitske simpozije, s poudarkom na zagotavljanju uveljavljenih terapij, najnovejših raziskav in najnovejših tehnologij.

To srečanje bo eno največjih srečanj, posvečenih interventni onkologiji jeter v Alpe-Adria regiji. Namenjen je specialistom in specializantom radiologije, onkologije, gastroenterologije, kirurgije, radioterapije, nuklearne medicine in drugih vej medicine ter medicinskim sestram, radiološkim inženirjem in študentom. Vse zainteresirane vabimo k aktivnemu sodelovanju in pravočasni oddaji povzetka. Navodila dostopna na  https://www.lio2023.com/

Verjamemo, da bo ta dogodek edinstvena priložnost za učenje od vodilnih strokovnjakov na tem področju, izmenjavo znanja in izkušenj ter druženje s kolegi.

Veselimo se vašega obiska v Ljubljani na LIO2023.

Za več podrobnosti nas kontaktirajte ali obiščite našo spletno stran:

https://www.lio2023.com/


S spoštovanjem,

izr. prof. Peter Popovič, dr. med
Predsednik organizacijskega odbora  LIO2023
Predsednik Sekcije za abdominalno radiologijo, Združenja radiologov Slovenije
Profesor na katedri za radiologijo, MF Ljubljana
© 2024 Združenje Radiologov Slovenije. Vse pravice pridržane.